Luchtverkeersleider Belgocontrol vierde in 2018 zijn 20ste verjaardag met een hoogstaand event voor zijn medewerkers en stakeholders. D’M&S stond in voor de communicatie, de animatie en de volledige organisatie. Het leverde een event op van een uitzonderlijk hoog niveau, met een verrassende ontknoping.

 

 

Zaventem

2 belevingsdagen

1600 aanwezigen

12 acts

Visionair
eventconcept

Belgocontrol leidt al 20 jaar het luchtverkeer boven België in goede banen. Om zijn medewerkers te bedanken voor hun inzet en de stakeholders voor hun vertrouwen trakteerde het hen elk afzonderlijk op een bijzonder evenement. Dat vond respectievelijk plaats op 7 en 8 november op de site van Belgocontrol in Melsbroek. Als thema bedachten we het eventconcept ‘VISIONAIR’, een knipoog naar de nieuwe toekomstvisie van Belgocontrol én een knipoog naar zijn nieuwe naam die de luchtverkeersleider op het evenement wilde onthullen. De hele eventcommunicatie – van de uitnodigingen tot het online registratieplatform – staken we in dezelfde ‘VISIONAIR’ stijl. Kwestie van met een duidelijk beeld en boodschap het publiek warm te maken voor een unieke belevenis.

Extra aandacht
voor security

Op een zwaar beveiligde locatie zoals de site van Belgocontrol aan de luchthaven van Zaventem gelden er strenge veiligheidsmaatregelen. Om de veiligheid te verzekeren, werden de gasten daarom samengebracht en gescreend op een afgesproken verzamelpunt in de buurt van het evenement. Van hieruit ging het dan met shuttles naar de eventlocatie.

Late Night
Verjaardagsshow

Eenmaal ter plaatse kon het feest pas echt beginnen. De genodigden werden getrakteerd op een stijlvolle en fijne avond met een walking dinner en live optredens. Lady Lynn entertainde de 800 stakeholders, terwijl het personeel – eveneens 800 personen – door de coverband Soulbrothers tot een dansje verleid werden.

Maar de jarige had zijn gasten ook een en ander mee te delen. Daartoe organiseerden we een late night show. Geen saaie toespraken dus! Journalist Christophe Deborsu was de spitse host van de Always on Air show. Hij ontving Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol, die de toekomstplannen van het bedrijf kwam toelichten. De eerste avond schoven ook Jacques Borlée en zijn zoons aan, de tweede avond waren alle Belgian Tornados van de partij. Een keuze waar op voorhand goed over nagedacht was. Deze topsporters delen namelijk dezelfde vooruitziende visie en spirit van Belgocontrol. Een goede groepssfeer, het streven naar excellence en het hoog presteren aan de top, het zijn drie sleutels tot succes van zowel bedrijven als topsporters. Het werd dan ook een boeiend Q&A-moment, voor deelnemers en publiek.

Le moment suprême

En dan moest de echte verrassing nog komen. Op het einde van de avond kondigde de CEO aan dat Belgocontrol voortaan Skeyes zou heten. De naamsverandering was de kers op de taart en maakte van de 20ste verjaardag nog meer een onvergetelijke avond. Zo bezorgden we iedereen, in de lijn van de missie van Skeyes, ‘a sustainable and unique experience’. Van een vliegende start gesproken!