Een tweetalig institutioneel event op de rails zetten? Dat deden we voor de ombudsdiensten van de spoorwegen, de post en telecom. Naar aanleiding van hun 30ste verjaardag organiseerden we een jubileumfeest dat dankzij een gevarieerd programma, een sfeervolle locatie en de inzet van onze teams enkel felicitaties opleverde. Geen klachten.

Vaudeville theater

Institutioneel event

+130

Interactief jubileumevent

In 1993 werden in België de eerste ombudsdiensten opgericht, die voor het spoor, de post en telecom. Om deze historische gebeurtenis gepast te vieren, zetten we een evenement op touw in het Vaudeville Theater in hartje Brussel. Die locatie ademt grandeur, en dat was precies de vibe die we voor deze gelegenheid zochten. Het programma dat de meer dan 130 genodigden kregen voorgeschoteld, was al even hoogstaand en onderhoudend.

Programma à la Belge

Vice-eersteminister en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet opende het feest. Na een videoboodschap van Guido Herman, de eerste ombudsman bij de NMBS, zorgde stand-upcomedian Bert Gabriëls voor een luchtig intermezzo in het Nederlands en het Frans. Vervolgens was het tijd voor het plenaire gedeelte: een panelgesprek met alle huidige ombudsmannen. Marlène de Wouters modereerde het tweetalig debat en kaatste regelmatig een vraag het publiek in. Via een live poll kon dat zo mee het verloop bepalen. Het slotwoord was voor Didier Reynders, eurocommissaris voor Consumentenrechten. In een videotoespraak wees hij nogmaals op het blijvend belang van de ombudsdiensten. En dan was het hiep-hiep-hoera en walking dinner time!

Van organisatie tot communicatie

Onze teams hadden de volledige organisatie van dit jubileum in handen. Van de location hunting tot de hospitality en van de technische omkadering tot de communicatie. We zetten de hele uitnodigingsflow op, online en in print, blikten de eventvideo’s in en trakteerden de aanwezigen – er waren nauwelijks no-shows – op een inhoudelijk sterk en strak geregisseerd programma. De catering was de cérise sur le gâteau van een mooi institutioneel evenement.