Voor de officiële prijsuitreiking van de tweejaarlijkse Quarry Life Award, de wereldwijde duurzaamheidscompetitie van Heidelberg Materials, waren meer dan 100 genodigden op de afspraak in Brussel. Ons eventteam serveerde hen een memorabele awardceremonie met tal van hoogtepunten zoals een videotoespraak van Jane ‘Gorillas in the mist’ Goodall.

Heidelberg Materials

Award-ceremonie

Wat is de Quarry Life Award?

Even het geheugen opfrissen. Al vijf edities lang organiseert Heidelberg Materials (het vroegere HeidelbergCement) een wedstrijd om de biodiversiteit in zijn verlaten steengroeves te boosten. D’M&S is als agency van in het begin nauw betrokken bij de promotie van de Quarry Life Award (QLA).

Met opvallende campagnes, een UX-website en het nodige promotiemateriaal helpen we Heidelberg Materials zo al 10 jaar om van ‘Nature the biggest winner’ te maken – het motto van de QLA.

Vijfde editie met meer dan 200
deelnemers wereldwijd

Voor de vijfde editie schreven zich meer dan 200 teams in van over de hele wereld, van onderzoekers, studenten tot lokale groepen die de natuur een warm hart toedragen. Uit alle ingediende projecten koos een internationale jury uiteindelijk 7 winnaars en die werden tijdens de officiële awardceremonie, op de vooravond van de European Business & Nature Summit, bekendgemaakt.

Een evenement met een
(gestreamde) boodschap

Het Quarry Life Award slotevenement vond plaats in The Egg in Brussel. Ons eventteam had de zaal speciaal voor de gelegenheid voorzien van sfeervolle groendecoratie. De meer dan 100 gasten konden zo in een aangenaam decor genieten van een feilloos geregisseerde en, voor het thuispubliek, live gestreamde awardshow.

De avond werd een dynamische aaneenschakeling van toespraken, dansperformances en videoboodschappen. Zo konden QLA-partners BirdLife International en The Society for Ecological Restoration (SER) én sympathisanten zoals Jane Goodall, de wereldberoemde natuuractiviste, hun steun uitspreken voor het initiatief en de winnaars feliciteren met hun engagement. Het leverde mooie momenten op!

De winnaars lieten we trouwens ook zelf voor de camera hun project toelichten. Deze filmpjes hadden we op de ochtend van de ceremonie nog ingeblikt en just in time gemonteerd.

And the award voor beste eventorganisatie gaat naar...

Nadat de 7 winnaars hun prijzen hadden uitgereikt gekregen, gaf ‘the bird song’ (check het fijne dansje in de moodmovie!) het sein voor de walking & flying reception. Het was een gesmaakte afsluiter voor een geslaagde avond die mensen van Australië over Tanzania tot Italië samenbracht om de Natuur te vieren.
Op naar de volgende editie!