Voor de opening van het nieuwe distributiecentrum van ALDI in Turnhout, het meest duurzame industriegebouw van België, hoorde een duurzaam event. Een uitdaging die het team van Eventique maar al te graag aanging. 

DC Turnhout

30 journalisten

200 aanwezigen

Duurzaam en sociaal verantwoord

ALDI heeft in de provincie Antwerpen 59 winkels. Omdat het vorige distributiegebouw in Rijkevorsel aan vernieuwing toe was, besloot de supermarktketen een bijna dubbel zo groot distributiecentrum te bouwen in Turnhout. Dat moest tegemoetkomen aan al zijn behoeften en eisen op vlak van duurzame tewerkstelling en distributie. Met resultaat.
 
Het nieuwe distributiecentrum kreeg na een grondige audit het Outstanding-label van BREEAM, een internationaal onafhankelijk certificatiesysteem. Daarmee is het het meest duurzame industriegebouw van België. De keuze voor Turnhout was ook sociaal verantwoord. De nieuwe locatie bevindt zich namelijk in dezelfde regio. Bijgevolg kan iedereen aan boord blijven. Een bewijs dat ALDI veel waarde hecht aan het welzijn van zijn werknemers.

Stijlvol openingsevent (met pers)

Voor de officiële opening hadden we in een deel van het magazijn een white box opgebouwd: een sober en stijlvol ingerichte eventruimte met blauwe kleuraccenten (conform het corporate imago van ALDI). De 200 gasten, waaronder journalisten, stakeholders en de belangrijkste ALDI-filiaalhouders, werden er ontvangen met een hapje en een drankje. Na het welkomstwoord van CEO Hendrik Van de Walle opende toenmalig Vlaams minister van financiën, begroting en energie Lydia Peeters het gebouw, onder grote belangstelling van de pers.

Mobiele rondleiding

Eenmaal de officiële toespraken achter de rug, werden de gasten rondgeleid op de 12 ha grote site. Daarvoor zetten we elektrische golfkarretjes in, een toepasselijk (en ecologisch verantwoord) vervoersmiddel. Voor een vlot verloop hadden we een vaste route uitgestippeld langs het magazijn, de koelcel, het recyclage-eiland, de groenzone en de indrukwekkende zonne-installatie.