Herman Bernaerts, ceo van Ibens, gaat met pensioen. Zijn bijdrage aan het mooie parcours dat de bouwgroep de afgelopen 15 jaar heeft afgelegd, is aanzienlijk. Daarom wilde het bedrijf hem een gepast afscheid geven. Een koud kunstje voor ons eventteam.

De ideale locatie

In september verzamelden we klanten, familie en dichte medewerkers van Herman Bernaerts in de Verbeke Foundation in Kemzeke. Geen beter kader dan deze eigenzinnige museumsite om een gepassioneerd kunstliefhebber – en fan van Panamarenko – in de bloemetjes te zetten.

Voor de feestelijkheden van start gingen, trakteerden we de gasten op een begeleide wandeling in de beeldentuin. Daarna presenteerden we hen een goedgevuld avondprogramma dat in het teken stond van de weg die Herman Bernaerts bij Ibens heeft afgelegd. Het evenement hadden we niet toevallig ‘The Journey’ gedoopt…

Ons eventteam maakte van het pensioenfeest van kunstliefhebber Herman Bernaerts een meesterwerk.

Klaprozen, poëzie en Panamarenko

Om in de sfeer van de locatie te blijven, hadden we een programma met een artistieke toets samengesteld. Een dichter/es sprokkelde al tijdens de receptie quotes over Herman bij de genodigden en maakte daar een fel gesmaakte ode aan de kersvers gepensioneerde (en geëmotioneerde) ceo van.

The journey

Een schilder liet zich live inspireren door de lofbetuigingen van de sprekers op het podium, waaronder die van de nieuwe ceo’s en Belgisch kunstenaar Dries Depoorter. Het resultaat was een origineel kunstwerk met verwijzingen naar de tentoongestelde installaties van Panamarenko en naar de klaproos. De bloem was immers het symbool voor de bloei die Ibens onder Bernaerts na een moeilijke periode meemaakte – en prominent aanwezig in het eventlogo én als decoratiestuk.

High-end catering

Het afsluitend walking diner, met tal van culinaire versnaperingen en een streepje livemuziek, verliep eveneens volgens de regels van de kunst. Ons eventteam tekende dus voor een geslaagd evenement, of beter: een afscheidsfeest om in te kaderen.